Într-o lume în rapidă schimbare, orientarea profesională și luarea unor decizii în cunoștință de cauză sunt esențiale pentru succesul tinerilor. Așadar, cum ar fi dacă am putea „împrumuta” experiența și cunoștințele celor care au trecut deja prin astfel de etape și au acumulat ani valoroși de muncă în diferite domenii?

Proiectul „Împrumută un om” își propune să ofere elevilor din clasele a 11-a și a 12-a ocazia unică de a intra în dialog direct cu părinții și alți profesioniști cu experiență. Prin intermediul întâlnirilor organizate la liceu, elevii vor avea posibilitatea să își aleagă „consultantul” din domeniul care îi interesează și să beneficieze de o discuție unu la unu. Aceste conversații vor oferi elevilor o perspectivă reală asupra a ceea ce înseamnă să lucrezi într-un anumit domeniu, avantajele, provocările și, cel mai important, sfaturi prețioase pentru a-și construi un parcurs academic și profesional în acel sens.

Beneficiile proiectului:

  • Orientare reală: Elevii vor avea oportunitatea de a obține informații din prima mână, departe de stereotipurile sau informațiile generale despre o anumită carieră.
  • Interacțiune personală: Prin discuții unu la unu, elevii pot pune întrebări specifice, iar răspunsurile vor fi adaptate nevoilor și curiozităților lor.
  • Legături durabile: Pe lângă informațiile obținute, aceste întâlniri pot genera și legături profesionale pe termen lung, deschizând uși pentru viitoarele oportunități.

Dacă ești părinte cu o carieră sau o experiență pe care o consideri valoroasă pentru generația viitoare, sau dacă ești elev dornic să explorezi multiple căi profesionale, proiectul „Împrumută un om” te așteaptă să faci parte din această inițiativă inovatoare. Vino alături de noi și descoperă potențialul unei comunități care investește în viitorul său!

Dacă dorești să te implici ca părinte mentor, te rugăm să ne informezi pe adresa de e-mail contact@asociatiawaldorfiasi.ro pentru a centraliza informațiile.